"Zdrowe gotowanie" nie musi być nudne- Naleśniki po włosku (cz.1)

Naleśniki po włosku
Naleśniki po włosku www.diet-coaching.xaa.pl
Co jeść, by utrzymać dobre samopoczucie i sylwetkę? Jak gotować smacznie, szybko i zdrowo? Zapraszam po pierwszy z moich przepisów- Naleśniki po włosku

Tym razem chciałam wam przedstawić coś od kuchni. Myślę, że naleśniki po włosku sprawdzą się jako obiad czy kolacja. Są smaczne i sycące, zawierają węglowodany złożone, pełnowartościowe białko, dobre tłuszcze oraz błonnik pokarmowy.
Przekonajcie się sami :)



Naleśniki po włosku

Czas przygotowania: około 35 min
1 porcja-około 330 kcal


Przepis na 2 porcje:

NALEŚNIKI- 4 sztuki
- 60 g mąki pszennej
- 20 g otrębów owsianych
- 2 jajka
- 150 ml wody
- 1/5 łyżeczki soli
- pieprz
- słodka papryka

FARSZ
- 300 g pomidorów
- 100 g rukoli lub sałaty lodowej
- 10 g (1 łyżka) oleju roślinnego
- 50 g chudego białego sera


1. Mąkę wymieszać z otrębami owsianymi. Osobno wymieszać jaja z wodą, następnie przyprawić.

2. Połączyć powyższe składniki dokładnie mieszając, aby nie powstały grudki. Ciasto odstawić na kilka minut.

3. Pomidory pokroić na ćwiartki lub ósemki. Rukolę porwać na małe kawałki.

4. Patelnię teflonową posmarować cienką warstwą oleju roślinnego i usmażyć na niej 4 cienkie naleśniki.

5. Na każdym z naleśników umieścić starty ser, pomidory i sałatę. Przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką.

Wypełnione farszem, zwinięte i zapakowane naleśniki idealnie nadają się do szkoły lub pracy.

SMACZNEGO!

Więcej przepisów znajdziecie na mojej stronie

www.diet-coaching.xaa.pl


Dietetyk Patrycja Sankowska
Trwa ładowanie komentarzy...